27 feb 2013

L'apassionant cicle de la lectura

Aquest darrer mes, aprofitant petites estones lliures, l'he dedicat a devorar una sèrie de llibres. Llibres recomanats, llibres que m'han cridat l'atenció, llibres que tenen bona crítica, en fi... diguem que lectures que em venien de gust, em relaxaven, no m'atabalaven i que no m'han fet pensar massa, que és d'agraïr.

Avui no vull parlar del benefici intel·lectual que aporta la lectura, que ningú posa en dubte, sinó que em centraré en les característiques de cada llibre per a cada moment.

Un llibre és un gran company de viatge, de debó, fa que no et sentis sol i a més et soluciona dubtes, i és un bon reflex de la situació emocional en la qual ens trobem. Durant la infància, un grapat de contes de princeses i prínceps lluiten contra els mals i mentre viuen apassionadament el seu amor verdader, al final, guanyen els més bons, i fins i tot, la princesa es casa amb el príncep i colorin colorado, este cuento se ha acabado


A l'institut recordo "El mecanoscrit del segon origen",  en Dídac i l'Alba sobrevivien d'una greu catàstrofe i partint de zero per reconstruir el planeta, una novel·la apassionant. Lectures com "Edad prohibida", llibres com ho diria... amb petites pinzellades de "dos rombes", ja m'enteneu.

Després dels contes de prínceps i princeses, amb final feliç, llibres de primers amors juvenils apassionats i novel·les roses... ensopegues, et dones un cop al cap i t'adones que la realitat no és així i et trobes a la llibreria més propera davant la secció  de lectures d'autoajuda, llibres de Louise L. Hay com "Usted puede sanar su vida", de Dale Carnegie "Como suprimir las preocupaciones y disfrutar de la vida", entre d'altres, que et fan posar davant del mirall i dir-te com de guapa i estupenda ets, alguns dels consells son recomanables, no tots.

Quan ja som estupendus, trobem parella i formalitzem la relació, en aquest moments deixem la lectura, no la necessitem, m'enteneu, oi? I esclar, de sobte et quedes embarassada, i ara que? Tornem a la llibreria i carreguem informació davant un esdeveniment totalment desconegut per nosaltres i busquem guies per a ser els millors pares del món i ens tornem a trobar amb un llibre a les mans, aquest cop "Que es pot esperar quan s'està esperant", ah i descobrim un tal Dr. Estivill, una eminència perquè els nostres fills no alterin massa el nostre descans nocturn, molt important!!!

El nadó va creixent ràpidament i et trobes a la vora del seu llit llegint llibres d'històries fantàstiques de prínceps i princeses que es prometen amor etern. I és en aquest  moment quan t'adones que els teus fills es troben en l'inici de l'apassionant cicle de la lectura...


cristina.grosp@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario