24 jul 2013

Diga’m com et dius, i et diré qui ets... ufff que xungu!!!




Em dic Cristina, me llamo Cristina, Mon nom est Cristina, My name is Cristina, Mein Name ist Cristina, il mio nome è Cristina...

Avui és Santa Cristina, Sant Arnulfo, Sant Boris, Santa Eufrasia, Sant Fergus, Santa Gerburga i Sant Meneo, déu ni do, oi?

Com no, grans noms que representen a grans persones. Jo, en contra de les tradicions indies i xineses, sóc de les que crec que la persona fa el nom i no el nom a la persona. Va vinga... qui no ha mirat algun cop el significat del seu nom, i de cop s’hi sent identificat i diu...clavat, m’ho ha clavat!!! miauuuuuu... no anem bé!!! En el meu cas, per exemple, Santa Cristina, pobreta, era una màrtir, i jo... de màrtir, que consti... res de res...

Cal recordar que de sempre i per sempre, l’actitut i la personalitat de la persona la defineixen. Per exemple els renoms de personatges històrics, Jaume “el conqueridor”, Joana “la boja”, i sense anar tant lluny en el temps, agradin més o menys els renoms o malnoms dels pobles. Uns referents populars al lloc de procedència, uns altres al seu ofici, al seu caràcter o els més provocatius i tot sigui dit, més divertits... a les manies i/o defectes. I també hi ha aquell que et posen perquè un gran dia, un fantàstic dia, un d’aquells dies que vols oblidar, esborrar i ves per on tots aquells que diuen ser els teus amics ja faran perquè no se t’oblidi mai... et tires un pet i et diuen pedorra tota la vida, a tú i tota la teva generació pasen a tenir el càrrec dels Pedorrus (amb majúscules)!!!!

El santoral és un homenatge al nom, al nostre nom, una característica personal que ens representa i que... des dels començament dels nostres dies ens lliga a ell tant especialment, que no ens podriem dir de cap més manera... perquè és una sort dir-te com et dius!!!



No hay comentarios:

Publicar un comentario